Traumaverwerking

Heb jij iets ernstigs meegemaakt in je leven, waardoor je je nu nog angstig, gestresst, onveilig, opstandig of juist heel verdrietig voelt? Kun je het maar moeilijk loslaten en beïnvloedt het je huidige leven nog (je werk, je relatie, je gezondheid, banden met familie of vrienden)?

In de Ardennen help ik je de ervaring achter je te laten. Middels IEMT (Integral Eye Movement Therapy) wordt de herinnering aan het trauma ‘geneutraliseerd’, dat wil zeggen dat de emotionele lading die aan die herinnering is gekoppeld, steeds verder afzwakt. IEMT is een techniek die verwant is aan EMDR, maar sneller en dieper werkt en minder bijwerkingen geeft. Je gaat merken dat hetgeen je is overkomen minder belangrijk voor je wordt, je minder energie kost en je er meer controle over krijgt.

Je leert om te gaan met gevoelens van schuld en schaamte, de ‘wat als’-vraag, triggers en nog meer zaken die bij jou een rol kunnen spelen.

Ik kan je helpen om de ervaring een plek te geven zodat jij weer verder kunt en het trauma je niet meer voortdurend in de weg staat.