Referenties

“Afgelopen maand november (2019) heeft de afdeling Crisis- en Conflict beheersing van de politie Oost-Brabant een beroep gedaan op Eveline Konings en Het Roer Om. Tijdens onze jaarlijkse fysiek-mentale training van de Mobiele Eenheid heeft Eveline een “sessie op maat” voor ons verzorgd met betrekking het onderwerp van de fysieke invloed van werken onder druk en stress op het menselijk gestel.
Met ongeveer 240 leden van de Mobiele Eenheid een enorme klus maar de professionaliteit en kunde van Eveline stond buiten kijf en heeft er voor gezorgd dat onze leden weer mentaal nog beter “gewapend” hun taak kunnen vervullen. Ondanks de het grote aantal heeft Eveline op geen enkel moment het menselijk contact uit het oog verloren en was zij zeer scherp op collega’s waar het op dat moment even wat minder mee ging.
Bij het tot stand komen van het programma heeft Eveline op een zeer constructieve wijze meegedacht en haar kennis over het werk van politie/hulpverleners en de belasting die dit beroep met zich meebrengt is verbazingwekkend.” – M. Eradus, Docent CCB/ME, Sectiecommandant ME

“Ik heb Eveline leren kennen als een enthousiaste en gedreven psychologe, die onze deelnemers aan de retraites bij haar en haar gezin op locatie, erg gastvrij ontvangt en een boeiend en creatief programma biedt. Ze is erg bewogen met mensen die zich in het veiligheidsdomein met hart en ziel inzetten en heeft allerlei kennis en tools in handen om de collega’s die een rugzak meedragen te helpen.”  – F. van der Weide, HR adviseur politievakbond ACP

Een greep uit de reacties van deelnemers aan een van de trainingen:

” Zeer aan te raden voor collega’s die op enige manier in een psychische fase zitten van problemen en keuzes moeten maken of inzichten moeten krijgen in zichzelf”

” De ‘cursusleider’ is een kanjer en een hartverwarmend persoon. Erg fijn dat ik haar heb leren kennen”

“In korte tijd vinger op de zere plek. Eveline is kundig, relaxed, rustige uitstraling”

“Ben onbevangen naar de Ardennen gegaan en het heeft me veel meer gebracht dan ik van tevoren verwacht had, ga met heel positief en ontspannen gevoel terug”

“Antwoorden gekregen op levensvragen die ik had + tools om om te gaan met gevoelens/emoties”

“Een midweek die ik van mijn leven niet meer vergeet!! Ik heb er inderdaad nog bijna dagelijks (niet meer alle dagen nodig) profijt van. Inmiddels heb ik ook de moed gehad om te solliciteren en ben zelfs aangenomen (….) een functie die volledig buiten mijn comfortzone ligt, maar ben eindelijk wel zo ver dat ik het aan durf en heb er heel erg veel zin in. Dit is ook zeker dankzij de tijd die ik bij jou door heb mogen brengen.”

“Ik heb mijn leven weer terug.”

“Iedereen maakt heftige situaties mee in zijn of haar leven. Of het nou een dierbare is die je verliest, een scheiding die je doormaakt of je maakt tijdens je werk een incident mee waardoor je echt wordt geraakt. Gebeurtenissen die je uit het lood kunnen slaan en daarmee de balans in je leven in meer of mindere mate even flink kunnen verstoren. Mijn lijf gaf aan dat er een pauze ingelast moest worden. Bij een afspraak bij de bedrijfsarts kwam al snel het hogere woord eruit. “Overspannen”. (…) Hoe is het dan, om naast de behandeling bij een psycholoog,  naar een mooie plek te kunnen gaan waar je in alle rust, veiligheid en met fijne mensen om je heen, weer in balans mag komen? Die vraag kan ik beantwoorden: “Heel fijn en welkom.”