Teambuilding

Teams kunnen makkelijk onder druk komen te staan onder invloed van nieuwe mensen, een nieuwe chef, nieuwe doelen of juist het ontbreken van richting. Teambuilding kan dan een uitkomst zijn: met elkaar in contact komen in een andere setting kan wonderen doen, zonder het al te zwaar te maken of direct de knelpunten op tafel te leggen.

De teambuilding in de Ardennen begeeft zich op de scheidslijn tussen enerzijds gezelligheid en ontspanning en anderzijds het vergroten van de saamhorigheid en het ‘teamgevoel’.

Afhankelijk van het doel wat je voor ogen hebt met het team, kun je denken aan de volgende programma-onderdelen:
* workshop schapen drijven. Onder begeleiding van een Vlaamse schapenherder ga je in groepsverband verschillende opdrachten uitvoeren met de schapen. Samenwerken en elkaars kwaliteiten benutten zijn hiervoor essentieel.
* workshop TRE (Tension/Trauma Release Exercises). Middels een serie eenvoudige fysieke oefeningen trigger je het autonome zenuwstelsel om in het lichaam opgeslagen stress los te laten. Je voelt je daarna fitter, energieker en meer ontspannen.
* battle tour langs de slagvelden van de Slag om de Ardennen. Door te refereren aan de gebeurtenissen tijdens de slag om de Ardennen in ‘44/’45, waarvan de gevolgen in de bossen nog altijd duidelijk zichtbaar zijn, wordt de link gelegd met ons functioneren van vandaag. Wat hebben we echt geleerd uit de geschiedenis?
* keuzes maken als team. Een uitgebreide oefening in het bos die haarfijn blootlegt welke keuzes passen bij de teamleden en welke waarden door het team uitgedragen worden.

En verder is er tijd en ruimte voor lekker eten en drinken, een goed gesprek bij de haard en veel informele momenten. We zullen uiteraard uitgebreid gebruik maken van de Ardeense bossen en het landschap. De omgeving en entourage roepen het beeld op ver van het werk verwijderd te zijn terwijl het maar 3 uur rijden is vanaf Utrecht.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden voor een teambuilding naar jouw wensen, ik denk graag mee!