TRE®

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-TRE.png

TRE® staat voor Trauma/Tension Release Exercises en omvat een aantal fysieke oefeningen die het zenuwstelsel triggeren om stress te ontladen en lichaam en geest tot rust te brengen na stressvolle gebeurtenissen. De methode werd ontwikkeld door dr. David Bercelli en in eerste instantie toegepast bij militairen in oorlogsgebieden die last kregen van stressreacties bij het uitvoeren van hun taken. Later is de methode overgewaaid naar een veel breder publiek, waaronder hulpdiensten en andere mensen die beroepsmatig of privé te maken kregen met langdurige of plotse hevige stress.

Het is een revolutionaire methode om diepliggende spanning in het lichaam los te laten, waardoor klachten verminderen en lichaam en geest terug in balans kunnen komen. TRE® is een zelfhulpmethode zodat, eenmaal aangeleerd door een erkende provider, men zelf op een veilige en verantwoorde manier de oefeningen thuis kan doen, bijv. na een heftige dienst op het werk. Hierdoor blijft de stress niet opgeslagen in het lichaam, maar wordt ze direct losgelaten en wordt de vicieuze cirkel van opbouwende spanning, slecht slapen, minder energie, altijd ‘aan’ staan, steeds meer klachten etc. verbroken.

Eenmaal vertrouwd met TRE® verklaren velen zich minder gejaagd, rustiger, energieker, losser, en beter bestand tegen stressvolle gebeurtenissen te voelen.

Eveline verzorgt een meerdaagse TRE®-training speciaal voor hulpdiensten, defensie en zorg.